Gun Fight

FITXA TÈCNICA

Nombre del juego: Gun Fight

Fabricante: Taito / Midway / Nutting Associates

Año de desarrollo: 1975

Categoría: Shooter


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU: Intel 8080 a 1.9968Mhz
  • Monitor monocrom de 256x224 píxels de resolució


Desenvolupadors principals: Tomohiro Nishikado, Dave Nutting / Tom McHugh

Compositors de la música: N/A


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

En el any 1975 Taito i Midway mantenien un acord amb el qual Taito distribuïa els seus jocs i els de Midway al Japó i Europa, al mateix temps que Midway ho feia a Nordamèrica.

En aquest cas concret, Gun Fight  és una adaptació del joc Western Gun, que fou desenvolupat per Tomohiro Nishikado (Taito) i més tard llicenciat a Midway per la seua distribució en Nordamèrica. Midway encarregà l’adaptació a Nutting Associates, atés que hi tenien experiència al desenvolupament de jocs del milió controlats per microprocessadors. La nova plataforma es desenrotllà mitjançant un processador Intel 8080 amb 1.9968Mhz. Aquest videojoc es convertí en el primer en fer ús d’un microprocessador.

Aquest fet hi revolucionà la manera de desenvolupar videojocs, que van passar de ser sistemes principalment desenvolupats per enginyers de maquinari a ser produïts amb atenció al ser programari.

Descripció general del joc:

El joc es basa en un duel entre dos pistolers de l’oest americà. És un joc per dos jugadors i no hi ha possibilitat de jugar contra la màquina. El temps i la munició hi són limitades i guanya qui aconsegueix encertar més vegades al adversari. Durant el duel, hi apareixen diversos elements entre els jugadors que poden interceptar els dispars.

Curiositats:

A banda de ser el primer videojoc en utilitzar microprocessadors, també en fou el primer en utilitzar figures humanes pels seus personatges. El joc disposa de dos palanques de control ben diferenciades: l’una hi permet controlar la posició del personatge i l’altra, que hi té la forma d’una empunyadura de pistola amb gallet, s’hi utilitza per apuntar i disparar.

La tonada que s’hi escolta quan un personatge és mort, apareix a la cançó del 1978 Computer Game, de la banda Yellow Magic Orchestra.

El joc disposa d’un parell de canals de so esteri i cada jugador utilitza u dels dos canals.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Adquirida per José Mª Litarte el 4 de maig del 2015 a Phil “Philmurr” en JammaPlus de Basingstoke (Anglaterra). Dave, a la seua furgoneta, s’encarregà de portar-la fins la nostra associació.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

Ricardo Fernández-Vega s’encarregà de la seua restauració, per la qual cosa es va haver de reparar la placa de joc, el monitor i el panel de comandament.

Enllaços a altres webs relacionades:

http://arcadevintageshop.blogspot.com/2015/10/gun-fight-una-de-vaqueros-en-el.html

https://www.giantbomb.com/gun-fight/3030-32574/

https://hipertextual.com/2012/07/historia-de-la-tecnologia-gun-fight