Golden Axe

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Golden Axe

Fabricant: Sega

Any de desenvolupament: 1989

Categoria: Busca-raons


Informació de la plataforma de maquinari: Anomenada Sega System 16B i utilitzada també a altres títols com ara Altered Beast, Dynamite Düx o E-Swat.

  • CPU Principal: MC68000 @ 10 MHz + I8751 @ 8 MHz
  • CPU de so: Z80 @ 5 Mhz
  • Xips de so: YM2151 @ 4MHz i Nec uPD7759 @ 640 kHz
  • Resolució de vídeo: 320 x 224
  • Colors en pantalla: 4096


Desenvolupadors principals: Makota Uchida & Shinobi Team (Sega Am1)

Compositor de la música: Tohru Nakabayashi


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Makota Uchida afrontà el seu segon joc per Sega, Golden Axe, tot seguit d’haver finalitzat amb molt d’èxit Altered Beast. La seua intenció va ser crear un joc que tinguera una dinàmica similar al joc més jugat als salons recreatius, Double Dragon de Technos. Però Uchida sabia que no hi es podia competir fent el mateix tipus de joc, doncs Technos hi era un rival experimentat que hi havia treballat a la serie Kunio-Kun. Per aquesta raó se li ocorregué la idea de combinar la dinàmica de Double Dragon amb la temàtica que a aquell moment hi arrasava en consoles de joc amb el Dragon Quest creat per Enix. D’aquesta manera estudià l’univers d’espases i bruixeria i el combinà amb les lluites de carrer de Double Dragon, és per això que va nàixer Golden Axe.

Descripció general del joc:

La història del joc ens situa al regne de Yuria, on el malvat Death Adder ha instaurat el terror després d’haver robat la destral daurada capaç d’atorgar un gran poder a qui la posseïx. A més, ha fet presoner al Rei i la seua filla, la princesa. Con que va arrasar els poblats de la comarca, les tropes de Death Adder també mataren la mare d’un bàrbar a qui li diuen Ax-Battler, als pares de l’amazona Tyris Flare i al germà del nan Gilius Thunderhead. Motivats per la set de venjança, els tres personatges uniran les seues forces per a derrotar a Death Adder, recuperar la destral daurada i rescatar al Rei i la seua filla la princesa.

A l’inici del joc podem seleccionar un dels tres personatges, cadascú amb característiques diferent. El nan es molt fort, però la seua màgia és dèbil. L’amazona no hi té tanta força, però la seua màgia és la més poderosa. Finalment, el bàrbar hi és el més equilibrat, atés que la seua força i la seua màgia tenen un nivell intermedi.

Quan es juga amb l’opció de dos jugadors, cadascú pot escollir el seu personatge. La mecànica del joc hi és ben senzilla: S’ha d’avançar eliminant tots els enemics que sorgeixen al nostre camí. Alguns hi cavalquen sobre una muntura que podem arravatar-los i utilitzar-hi nosaltres. Aquestos hi són el Drac Blau, capaç de llançar una flamarada curta; el Drac Roig, capaç de llançar boles de foc de llarg abast; i la Cocatriu, una estranya criatura bípeda, sense ales i amb cap d’au capaç de colpejar amb la seua cua.

De vegades hi apareixen uns follets als que podem colpejar per robar-los unes pocions màgiques que augmenten el poder de la nostra màgia. Com més pocions tinguem, més mortífer hi serà l’efecte de la nostra màgia.

Curiositats:

La Cocatriu (sobrenomenada Chicken Leg en anglès), és un personatge enemic en Altered Beast.

Algunes veus digitalitzades del joc foren extraides de pel·licules de gran èxit de l’època com ara Rambo (Acorralat), Commando o Conan el Bàrbar.


HISTORIA MÁQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Màquina adquirida en juny del 2018 a Coin Op Wharehouse, Maryland (Estats Units). Importada amb el segon contenidor en desembre d’aquell any.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

Després d’adaptar un transformador de dos-cents vint volts i de realitzar els ajustes necessaris al monitor i panel de control, la màquina funciona perfectament.

Reparacions o restauracions pendents:

El tub d’imatge n’està molt cremat amb un altre joc, per tant s’hauria de canviar.