RoboCop

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Robocop

Fabricant: Data East / Nihon Bussan amb llicencia Ocean Software

Any de desenvolupament: 1988

Categoria: Side scroller / Busca-raons


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: MC68000-10
  • CPU Secundària: 6502A
  • Resolució de vídeo: Orientació horitzontal 456x336
  • CTR: 256 colors


Desenvolupadors principals: Data East / Nihon Bussan

Compositors de la música: Hiroaki Yoshida, Hitomi Komatsu e Hiroyuki.


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

RoboCop fou llicenciat per la companyia britànica Ocean Software en el 1988 (que feia el videojoc per versions domèstiques) i desenvolupat i publicat per Data East i Nihon Bussan com a màquina recreativa. A aquesta ocasió, el joc naix d’una companyia de desenvolupament de jocs d’ordinadors, en lloc de la manera com es feien les coses durant aquell període. Per aquesta raó la màquina té un crèdit de llicència d’Ocean.

Com que va ser molt popular, RoboCop fou seguit per diverses seqüeles (la majoria encarregades a Ocean), on encontrem RoboCop 2, RoboCop 3, i RoboCop vs Terminator, encara que aquest últim títol mai es va llançar per a màquines recreatives.

Les arts laterals en són similars al cartel de la pel·lícula, i el marc de la pantalla hi conté moltes imatges fixes d’aquesta. La capçalera superior n’és una conversió d’una màquina Bad Dues Vs. Original. Dragon Ninja.

Descripció general del joc:

Un jugador controla RoboCop, qui avança per diverses etapes agafades directament de la pel·lícula homònima del 1987. La pantalla de bonificació es un tir al blanc que utilitza una perspectiva a primera persona. Els intermedis en tenen veus digitalitzades dels actors.

El joc captura l’esperit de la pel·lícula RoboCop fins a cert punt, atés que implica matar als criminals genèrics i els enemics finals, com ara el perillós ED-209.

Curiositats:

El tema del títol del videojoc RoboCop (específicament la versió de Game Boy) també fou utilitzat com música d’una sèrie d’anuncis de televisió per la companyia europea d’aparells de cuina Ariston.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Enllaços a altres webs relacionades:

https://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=9343