Galaga

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Galaga

Fabricant: Namco

Any de desenvolupament: 1981

Categoria: Videojoc de dispar


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: 2 x Zilog Z80 (@3.072 Mhz)
  • CPU de so: Z80 dedicado
  • Xips de so: Custom de Namco de tres canals
  • Resolució de vídeo: 288 x 224 píxels, 16 colors


Desenvolupador principal: Shigeru Yokoyama

Compositor de la música: Nobuyuki Ohnogi


HISTÒRIA DEL JOC

Descripció general del joc:

És un clàssic shooting gallery o “marcianet” estàtic vertical, nom amb el que es fa referència a aquest gènere popularment.

En Galaga controlem una nau ubicada a la part inferior de la pantalla i què es pot desplaçar d’esquerra a dreta i hi té el seu botó de dispar.

La nostra missió és netejar durant trenta-dos nivells sencers els diversos enemic alienígenes, els quals es repetixen d’una manera cíclica fins al nivell dos-cents cinquanta-cinc, superat el qual es comença amb el nivell zero una altra vegada. Dins d’aquestos trenta-dos nivells hi ha també huit Challenging Stages o nivells de bonificació.

S’han de destacar les naus en cap o Boss Galaga, situades sempre a la part superior de la pantalla i que hi requereixen de dos dispars per la seua eliminació. Hi tenen el poder (a més del dispar) de segrestar la nostra nau amb un poderós feix, Tractor Beam o Feix Tractiu, i portar-se-la. Si som capaços de recuperar-la sense perir, llavors duplicarem el nostre dispar. La resta d’enemics tractaran d’acabar amb nosaltres com si foren kamikaze o amb dispars.

Curiositats:

Galaga sorgí com a seqüela de Galaxian, un dels primers “matamarcians” de l’any 1979. Els dos foren desenvolupata per Namco amb l’objectiu de contrarestar l’èxit del Space Invaders per part de la companyia Taito.

El rècord mundial de Galaga fou establit l’11 de juliol del 2004 pel nord-americà Stephen Krogman a Boca Ratón (Florida). Krogman conseguí ni més ni menys de quinze milions nou-cents noranta-nou mil nou-cents noranta punts, adjuntant-se d’aquesta manera a les regles i configuracions del modo marató. Hi podem encontrar diverses referencies i aparicions de Galaga a pel·lícules com ara Jocs de Guerra, Karate Kid, No Man’s Land, Els Venjadors i Píxels, entre d’altres. També a la sèrie Perduts u dels submarins n’és anomenat Galaga.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Adquirida per José María Litarte el 29 de març del 2017 a Ian Eason d’Instance Automatics, a Sutton On Sea (Anglaterra). Anteriorment, hi va ser importada dels Estats Units per ells. Dave “smuggler” s’encarregà del transport fins l’Associació.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

Restauració total efectuada per Ricardo Fernández-Vega des de maig a juliol del 2017.

Es buidà, es netejà, es va desmuntar el seu panel de control per la seua restauració i es van reparar la fons d’alimentació, la placa de joc i el monitor.

Després la seua restauració, es va deixar amb la configuració de competició més restrictiva, especificats per Twin Galaxies pel modo Marathon: Rank D (Hardest), tres naus d’inici i nau extra als vint mil punts, setanta mil punts i per cada setanta mil punts addicionals. A més, s’establí el modo free play per una major comoditat.

Posteriorment, se l’instal·là un filtre d’harmònics addicional per part del nostre tècnic Pablo Forcén, atés que provocava l’accionament de l’interruptor diferencial al local.

Enllaços a altres webs relacionades:

http://shmuplations.com/galaga/

http://galaga.com/en/special/int_vol1.php

https://www.youtube.com/watch?v=lD0rYHC4AdI&t=50s

http://arcadevintageshop.blogspot.com/2016/04/galaga.html#mohttp://arcadevintageshop.blogspot.com.es/2016/04/galaga.html#more