Centipede

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Centipede

Fabricant: Atari

Any de desenvolupament: 1981

Categoria: Videojoc de tir


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: Processador P6502 @1512 Mhz
  • CPU de so: Pokey @ 1512 Mhz
  • Resolució de vídeo: 256x240 píxels


Desenvolupadors principals: Ed Logg / Dona Bailey


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Dona Bailey fou una de les primeres i escasses dones que treballaren al desenvolupament de videojocs als anys huitanta. El joc fou dissenyat amb una temàtica i una estètica que tractava d’atraure al públic femení i ho van aconseguir.

Descripció general del joc:

En aquest joc dirigim al nostre personatge que, segons les arts i la història del joc sembla algun tipus d’elf, encara que hi és difícil d’endevinar amb el sprite associat. Disposem d’un ratolí de bola i un botó de dispar per desplaçar-nos per la part inferior de la pantalla. El nostre objectiu hi és acabar amb el centipede (centcames) que custodia cada pantalla. Hem de disparar-li en un camp ple de fongs i amb altres enemics com ara aranyes, puces o escorpions. Cada vegada que disparem al centcames, aquest es duplica i crea un altre exemplar. Hem de continuar disparant-li fins que acabem completament amb ell i passem al següent nivell. Les puntuacions poden variar i depenen de factors com pot ser la distància que ens separa dels enemics eliminat o el lloc on impactem a aquestos enemics.

Curiositats:

Aquest joc es basa en la llegenda japonesa a la qual el guerrer Hidesato, per ordre del rei Dragó, mata amb una fletxa al cap amb un monstre gegant amb forma de centcames que es menjava persones i terroritzava a la població. El rei, agraït, obsequià al guerrer amb una borsa d’arròs infinita amb que va alimentar la seua família al llarg de segles. L’empresa de jocs MB també desenvolupà la seua versió com a joc de taula.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Fou una de les primeres màquines adquirides pel saló d’Arcade Vintage per José Mª Litarte en el 2013. Va ser comprada pel seu amic Kevin Pitt en Brighton (Anglaterra) i és una màquina força especial perquè fou la primera que va aconseguir gràcies al seu amic Dominic.

José Mª Litarte té un acord de paraula amb Kevin. Si algun dia s’ha de vendre, ell tindrà la primera opció de compra, de manera que tornaria amb el seu antic amo.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

La màquina es rebé operativa, encara que Rafael Alonso va haver de realitzar algunes reparacions, com ara un defecte menut a la fons d’alimentació i efectuar un repàs de la placa i connectors.

Reparacions o restauracions pendents:

El moble té una part de la base danyada per la humitat que s’hauria de restaurar amb el t-molding.

Enllaços a altres webs relacionades:

http://www.teknoplof.com/tag/centipede/