Gyruss

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: : Gyruss

Fabricant: Konami Distribuïdors: Konami / Centuri

Any de desenvolupament: 1983

Categoria: Videojoc de dispar


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: Utilitza dos microprocessadors Z80: un 6809 i un altre 8039
  • So: Cinc micròfons AY-3-8910 PSG i un de DAC


Desenvolupador principal: Yoshiki Okamoto

Compositor de la música: Mashahiro Inoue


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Gyuss és un videojoc de dispar shoot ‘em up creat per Konami en el 1983. Fou dissenyat per Yoshiki Okamoto, qui va crear abans el famós Time Pilot. El joc fou llicenciat per Centuri als Estats Units i fou adaptat a diverses consoles de joc i ordinadors domèstics.

Gyruss fou el segon i últim joc dissenyat per Yoshiki Okamoto a Konami. Atés les disputes, fou despatxat abans del llançament d’aquest joc i hi acabà a una altra gran companyia, Capcom. Allí participà com a dissenyador, productor, director o productor executiu a diversos jocs com ara 1942, Final Fight, Street Fighter II, Pang, 1943, U.N. Squadron, Willow, Three Wonders, diversos Megaman, els primers Resident Evil i altres jocs de lluita en 2D de Capcom.

Descripció general del joc:

El joc és una mena de mescla entre Galaga i Tempest. Dins la història del joc, el Sistema Solar comença a sofrir la invasió d’una mena de cucs alienígenes. S’ha d’alliberar cadascun dels planetes del Sistema Solar fins arribar a la Terra. Després d’haver alliberat cada planeta, hi apareix un nivell de bonificació que recorda als de Galaga. De tant en tant hi apareixen uns asteroides al teu camí que s’han d’esquivar, atés que no es poden destruir. La primera vida s’hi dona als cinquanta mil punts i després cada setanta mil punts. És d’allò més important obtindre la capacitat de fer dispars dobles per poder augmentar les possibilitats de supervivència. S’hi pot aconseguir quan es dispara a una mena d’estrella que s’acompanya de dos beines als costats.

Curiositats:

La música de fons del joc és un arregle electrònic i accelerat de la Tocata i Fuga a Re menor de J. S. Bach, BWV 565, una interpretació realitzada pel grup de rock Sky del Regne Unit. També hi destaca la música de Gyruss per fer ús de so esteri.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA