Super Off Road

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Ivan “Ironman” Stewart's Super Off Road

Fabricant: The Leland Corporation

Any de desenvolupament: 1989

Categoria: Racing


Informació de la plataforma de maquinari:

  • Resolució de vídeo: Orientació horitzontal 456x336
  • CTR: 256 colors


Desenvolupadors principals: Earl Stratton y John Morgan

Compositor de la música: Sam Powell


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Ivan ‘Ironman’ Stewart’s Super Off Road és un videojoc arcade llançat el 1989 per Leland Corporation. Virgin Games el va distribuir per ordinadors domèstics (Amstrad CPC, ZX Spectrum, Commodore 64...) en el 1990. En 1991, Tradewest, subsidiària de Ledlan Corporation, la comercialitzà per Mega Drive, Master System, Game Gear, SNES, Amiga i MS-DOS.

Encara que el joc es comercialitzà en el 1989, es pot considerar un joc dels anys noranta, atés que fou durant els noranta quan les conversions als ordinadors i consoles permeteren que tothom poguera disfrutar-lo a qualsevol format, fet que mostrà l’èxit del joc a les recreatives i a cada conversió.

The Leland Corporation fou una desconeguda companyia americana que començà a programar jocs de recreatives en el 1987. Les seues màquines són desconegudes pel públic, atés que l’únic títol que destacà fou Super Off Road. El seu últim joc es datà al 1991 i a la seua curta trajectòria llançaren nou jocs completament diferents. Realment, Leland fou el resultat de la unió de les companyies de jocs Laser Disc Cinematronis i Tradewest, els programadors de les versions per consoles d’aquest Super Off Road. Finalment, Leland fou comprada per Midway (actualment WMS), la qual uns anys després llançà al mercat les seqüeles que van passar desapercebudes Off Road Challenge i Off Road Thunder.

Descripció general del joc:

Es tracta d’un joc de carreres de vehicles del tipus pick up amb vista zenital. Hi participen quatre pilots i al moble arcade es disposen tres volants amb els seus pedals acceleradors i amb els que hi poden jugar tres persones a tot estirar. Hi ha huit circuits diferents i noranta-nou carreres en total que repetixen els circuits. El pilot que hi acaba en primer lloc obtén més punts i diner amb el que pot millorar el seu vehicle amb amortidors, neumàtics... i el apreciat “nitro”.

El principal problema durant el joc és Ivan Stewart, “l’home de ferro”, i la seua camioneta gris. Per tal de facilitar les coses, els jugadors hi disposen dels “nitros” que els donarà una empenta al moment que es pren el botó situat a la dreta del volant i de diner que hi repleguen al llarg de la carrera, a més del termini de la carrera, segons la nostra posició. Una altra manera ràpida per aconseguir diner es introduint monedes a la màquina durant la pantalla de la tenda desprès de cada carrera. D’aquesta manera es pot comprar tot tipus de millores pel nostre cotxe. De totes maneres, encara que es tinga el cotxe amb tots els extres, Ivan guanyarà desprès d’algunes carreres.

Super Off Road representa un pas més enllà (i una seqüela no oficial) de Super Sprint.

Curiositats:
  • Aquest joc és un dels primers on el jugador pot millorar el seu vehicle pels punts o diner obtinguts, sistema que encara avui s’utilitza a quasi tots els jocs de carreres.
  • La màquina eixia de la fàbrica amb tres moneders independents, un per cada jugador, però alguns operadors canviaren aquest sistema per aquell d’un únic moneder i afegir tres polsadors amb llum per traspassar crèdits al jugador corresponent.
  • Les posteriors versions de consola ja diferien de l’original, amb canvis com ara l’absència d’Ivan Stewart, el nou disseny dels gràfics (pilots i xiques) i la incorporació dels nous circuits del “Track Pack” amb els originals. La cosa que no va canviar va ser la premissa del joc.


HISTÀRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Enllaços a altres webs relacionades:

https://strategywiki.org/wiki/Ivan_%27Ironman%27_Stewart%27s_Super_Off_Road

http://arcadevintageshop.blogspot.com/2013/09/otro-de-nuestros-clasicos-super-off-road.html

https://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=12843