Dig Dug

FITXA TÉCNICA

Nom del joc: Dig Dug

Fabricant: Namco (Japó). Atari la va distribuir a Europa i Nordamèrica.

Any de desenvolupament: 1982

Categoria: Laberints


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: 3x ZiLOG Z80 @ 3.072 MHz
  • CPU de so: Sound 1× Namco WSG @ 3.072 MHz
  • Resolució de vídeo: Display Vertical orientation, Raster, 224 × 288 resolution


Desenvolupadors principals: Masahisa Ikegami, Shigeichi Ishimura, Toshio Sakai y Shōichi Fukatani

Compositor de la música: Yuriko Keino


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Dig Dug és un joc arcade de laberints desenvolupat i publicat per Namco al Japó en el 1982. S’executa amb el mateix programari que ho fa el famós Galaga. Fora de Japó fou distribuït per Atari.

Atari també va obtindre la llicencia per les versions destinades a les cases de Dig Dug i llançà per Atari 2600,Atari 5200,Atari 7800, Intellivision, Apple II, la família Atari 8-bit, VIC-20, Commodore 64, PC IBM i TI-99. / 4A. Namco s’encarregà de portar Dig Dug a la consola NES.

L’empresa Gakken de maquinetes i sobretaules com ara Game&Watch també implementà una versió de Dig Dug durant el mateix any 1982.

Descripció general del joc:

L’objectiu de Dig Dug és eliminar als monstres que viuen sota terra, tant fa si unflant-se amb una bomba d’aire fins que exploten o si es fa llançant pedres sobre ells. Hi ha dos tipus d’enemics al joc: Pookas (una espècie de monstres rojos redons que semblen tomaques amb ulleres grogues) i Fygars (uns dragons verds que disparen foc).

El personatge del jugador és Dig Dug. Està vestit de blanc i blau i hi és capaç d’excavar túnels a través de la terra. Dig Dug morirà si és atrapat per un Pooka, cremat pel foc de Fygar o xafat per una roca.

Curiositats:

El rècord del món el té Donald Hayes, qui va conseguit la puntuació més alta del joc amb cinc milions cent quaranta-dos mil cinc-cents punts en el 2011.

Quan s’arriba al nivell dos-cents cinquanta-sis del joc, la màquina posa un enemic al lloc on apareix el jugador, qüestió que provoca la mort immediata d’aquest independentment del nombre de vides que tinga i, per tant, finalitza el joc.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Adquirida per José Mª Litarte al ser amic Kevin Pitt en Brighton (Anglaterra). Dave “smuggler” s’encarregà del transport a l’associació Arcade Vintage a Pedrer.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

S’utilitzà el moble d’una Centipede, atés que els dos jocs l’utilitzen. La màquina fou restaurada per Ricardo Fernàndez-Vega i Javier Herrero totalment, monitor, fons d’alimentació, placa, panel i cablejat inclosos.

Enllaços a altres webs relacionades:

https://www.sonyers.com/analisis-arcade-game-series-dig-dug/ 

https://arcadeclassics.net/80s-game-videos/dig-dug/