Bomb Jack

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Bomb Jack

Fabricant: Tehkan

Any de desenvolupament: 1984

Categoria: Plataformes


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: Zilog Z80 (@ 4 Mhz)
  • CPU de so: Zilog Z80 (@ 3.072 Mhz)
  • Xips de so: (3x) General Instrument AY8910 (@ 1.5 Mhz)
  • Control 8-way joystick
  • Botons 1 (JUMP)


Desenvolupador principal: Michishito Ishizuka, Tecmo

Compositor de la música: Tsukasa Masuko


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

El joc es creà a finals del 1984. A aquella època els jocs de plataformes ja contaven amb una respectable quantitat de títols, com ara els destacats Donkey Kong, Donkey Kond Js., Space Panic, Bagman, Popeye, o Burgertime. Els protagonistes d’aquells primers i exitosos jocs no feien més que anar d’una banda a l’altra o pujar unes escales. Bomb Jack fou el primer joc on el jugador podia volar per tot l’escenari, qüestió que va suposar una gran novetat i el va fer d’allò més atractiu.

Descripció general del joc:

Bomb Jack és un joc de plataformes de ràpid moviment on l’objectiu és recol·lectar totes les bombes a cada nivell abans d’avançar al següent. Una varietat d’enemics mecànics que es generen de manera constant patrullen les plataformes i l’espai aeri, per la qual cosa, com més temps es tarde en recollir totes les bombes, més difícil serà progressar.

S’atorguen bonificacions addicionals per recollir bombes amb els seus fusibles encesos. Només una bomba té el fusible encés al mateix temps. Recol·lectar vint o més d’aquestes bombes enceses a un nivell determinar dona punts de bonificació al jugador. Jack és perseguit a cada nivell pels enemics que hi apareixen i, quan mor, cau a la plataforma més propera, sempre cap per avall.

Hi apareix una Powerball a intervals quasi regulars i es mou amb direcció diagonal al voltant de la pantalla. Si el jugador agafa el power, tots els monstres del nivell es congelen uns segons i es poder matar si es fa que Jack vole cap a ells (similar a la funció Powerpill al Pac-Man). Recollir els símbols de bonificació “B” augmenta la quantitat de punts otorgats per recol·lectar bombes amb els seus fusibles encesos. Recollir un símbol Extra atorga al jugador una vida addicional, al mateix temps que capturar un símbol Especial dona  al jugador un crèdit extra.

Cadascun dels nivells de Bomb Jack presenta una de les cinc imatges de fons diferents, algunes de les quals representen monuments famosos. Hi són: l’esfinx d’Egipte, l’Acròpolis d’Atenes, el Castell Neuschwansein a Bavera, els gratacels i un paisatge urbà de nit. Encara que els fons es repeteixen, el disseny de la plataforma per cada nivell són completament diferents, al menys fins al nivell díhuit. Després es repeteixen els nivells.

Curiositats:

La mecànica de joc bàsica recol·lectar objectes per aclarir un nivell, així com la funció Powerball, recorda al Pac-Man de Namco.

Encara que es tracta d’un joc de 1984, des del criteri gràfic, hi té uns colors vius i llamatius. La música, encara que es repeteix, també és excel·lent. Hi és molt additiva.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Màquina adquirida per José Mª al seu amic Kevin Pit en novembre del 2018.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

La placa del joc no funcionava bé i es va enviar a Ricardo Fernández per la seua reparació.

Reparacions o restauracions pendents:

La fons d’alimentació necessita revisió a causa d’alguna errada als gràfics una vegada  es va restaurar la placa.